The Fry building - the new home of The School of Mathematics

Artist's impression

The University of Bristol is investing £33m in transforming the Grade II listed Fry Building to become the new home for the School of Mathematics from 2017/18.

The new building has lecture theatres and other teaching rooms, and a wide variety of spaces for student quiet study, areas for groups and individuals as well as social areas and interaction space.

The Fry Building is at the heart of the campus, just a short walk from Beacon House - a brand new study centre and café - and close to Royal Fort Gardens, and to the many other Schools in the University with which we interact.

While the historic character of the Grade II listed building will be preserved, new additions will include an atrium which will link to a new 140 seat lecture theatre with a roof garden above it.

The atrium will integrate public art in the form of a Voronoi pattern. This Voronoi screen, which also acts as a brise-soleil, encloses what was originally external walls and has a large glass staircase from which you can enjoy spectacular views of the city.

 

 

The Fry Building will provide an outstanding home for mathematics in the heart of the University's precinct, and we are very excited about moving into it. We will have facilities for research and teaching befitting a world-leading mathematics department.

Professor Noah Linden, Lead Academic

Project aims

  • Refurbish the Fry Building as a world class facility for mathematics research and teaching that will attract and retain staff, undergraduate and postgraduate students;
  • Enhance the building’s setting and contribution to the surrounding Conservation Area through improvements to the public realm;
  • Improve the access and approach to the building for pedestrians;
  • Provide a distinctive new entrance and sense of identity for the School of Mathematics;
  • Improve integration between the School of Mathematics and other adjacent departments and faculties;
  • Reinforce linkages within the University Precinct as identified in the Precinct Masterplan;
  • Improve access throughout the building;
  • Promote and foster integration and interaction within the School of Mathematics.
Edit this page